FOLLOWERS :)

Sunday, 24 April 2011

mid year test !

hello world ..
di pagi isnin yang mulia ini.. 
saya menadah tangan berdoa agar segala yang bakal berlaku pada minggu adalah yang baek2 belaka...
dan dipermudahkan segalanya.. 
amin ~ :D

berbalek kepada tajuk entry..

MID YEAR TEST IS COMING !



sedikit cuak,gerun,pening dan suke !
cuak sebab ramai orang menaroh harapan pada aku an result yang bakal aku bagi..
antara gerangan yang menaroh harapan :
- daddy (en.mansor)
- mummy ( pn.janiah )
- along ( kak intan )
- angah (kak ain )
- abang ( abang paan )
- akak ( kak una )
- uncle ( en.hasan )
- cikgu ( xdpt nk list, haha )
- pengetua ( cam ye je.. ye kot ! )
konon rame.. haha !

gerun sebab banyak yang nak kne bace..

pening sebab mid test nie buat aku dilanda demam stress...
cehh !! haha...

dan suke sebab top 20 mid year akan dibawa holiday ke..
*secret.. aku memang xtau nk g mane*
coz it.. aku an the others friends dh plan tok pulun mid year nie..

ABES-ABESAN !

sebab kalo betol laa jadi nk g holiday tu an..
bia kelas ktorunk yg penoh an bas uh !
terbaek dari ladang !

.....................................................................................................................

done part tu !

semalam... no ! kelmarin, sekola..
sekola ganti cuti deepavali.. coz sekola aku memang rame budak peralihan india...
sepatot nye.. kitorunk sume.. student2 dr form1 till form4 kne dudok dlm dewan..
form5 plak ade kem ! suke laa korunk xyah sempit2 dlm dewan uhh..
tp jgn risau.. kitorunk pon xdok dlm dewan laa..
haha !

aku ngan kengkawan aku yg bape kerat je dtg uhh..
xdok dlm kelas coz kitorunk kne pggl an cikgu sebab rosak an kelas !
kene sebat doe ! saket ! tebal plak rotan uh ! memang laa..
sehari aku dudok pelan2 cam kne buasir sebab saket yg amat sgt !
sedang an bukan salah kitorunk.. ade budak sabotaj ! terok betol...
xsuke !

oke ! aku tipu ! haha !
mane ade rosak an kelas laa.. haha !
kitorunk kne pggl an cikgu math coz dye nk buat kelas extra..
buat latihan PMR tahun dulu2..
susah ! mmg susah !
cmne laa budak2 PMR dulu2 uh jawab..
kalo aku laa... nta laa..
haha !

selesai jer jawab.. rest pon dtg..
lepas jer rest.. kitorunk msok kelas balek..
tp cikgu ckp.. 

cikgu : kalo awak xnk buat math dah.. awak bole lah masok dewan.. 
kami sume : xnk ! kami nk wat math.. kami an baek..
cikgu : haa.. yela2.. cikgu tinggal an kamu an anak cikgu...

terbaek ! kitorunk xnk msok dewan bena nyer..
bosan ! haha !
anak cikgu plak an.. lawa.. comel je.. 
student uia.. jd guru sandaran kt skola ktorunk... 
baek ! lepas je cikgu pergi..
kitorunk sume wat hal sendiri.. mane ade wat math.. haha !
konon je..
naseb baek anak cikgu uh baek.. suke !
*krul akmal* my frenz bwak gitar..
giler laa budak tuu..
tapi ape sala nyer.. kitorunk siap jamming dlm klas ag.. 
nyanyi lagu.. jason mraz an taylor swift, speak now !
belaja kod gitar.. sampai melecet jari *krul akmal* maen gitar.. 
haha !

...............................................................................................................

done that part !

oleh kerana mid test yg semakin hampir...
aku an kawan2 aku telah berjanji di depan tembok batu tepi jalan...
untok tidak akan sesekali meng online an diri or meng hupdate an belog..
till mid test abes ! bagoss...

jumpe pas abes mid test :)













































Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Friday, 22 April 2011

bila kerja sekolah serta kerja kursus semakin menimbun !!!

assalamualaikum ! hello world ..........

*sengaja menyampaikan entry gne text kaler merah.. bg mempamerkan bahwesenye... 
sye sgt terdesak akibat dr semua perkara-perkara di bawah !*

as u know... 
nama : nur hazwani azyan binti mansor
umur : 15 tahun
alamat : dirahsiakan
yam : rame.....
periksa : PMR !
mood : separoh sedar.. realiti n keje skola n kerja kursus...


tolong gua beb !! haha


kerja sekola dan kerja kursus semakin menimbun !!


aku nk buat ape nie ? cmne nie ? exam dh dekat .. 
kerja kursus blom siap .. tp kerja skola dh siap sket.. :D


xpe3.. keja kursus kte siap an pas abes exam ..
keja skola plak buat esok.. :)
kite buat pelan2 mesti siap.. struggle !!
haha :D


bru abes belaja algebra siang td :)


jujur !! saye sgt2 stress ktika ini.. 
at last.. dapat gak aku rase cmne nyer rase bdak stress nk PMR.. 
mmg stress smpai semua orang kt keliling nk kne marah..


jmpe je mne2 umat.. yg buat saket mate sket..
tros laa klua dr mlot nie..
'' apasal ko ? saket ? ke gle ? '' *kejam
or
'' senyap laa ko ! " sedang an org tu xckp pape pon.. *sgt kejam
or
'' ko nie knape ?! nak kaki ke tangan ?! '' *gle kejam


haha !! sgt2 mintak maap kt sape2 yg pena kne..
ayat uhh keluar auto.. 
on the spot ! straight to the point !
jujur dan kejam


haha !


assalamualaikum
peace be upon to you
:)




Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Monday, 11 April 2011

=_=' aaa ??

assalamualaikum :) sehad ?? :)

saya suke !!

terima kaseh sangat2 to my sister :)
terima kaseh coz tolong edit blog nie.. hee... 
suke sgt2 laa....
walau pon x seberape.. tapi aku puas hati gak laa... xpe2.. nanti akak blek..
ktorunk edit lagi.. hee...

errmmm... saya kekeringan idea sebenanyer.. 
tak tau nak cter pasal apa coz minggu nie...
xde ape yang menarik sangat belaku...
biasa2 je...


assalamualaikum
peace be upon to you
:)

Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Thursday, 7 April 2011

welcome to the club !

assalamualaikum :) well done :)
sehat ?? semoga you ouls sentiasa sehat beside family, bestie and boyfie r girlfie :) 

for korunknye information.. aku telah melibatkan diri dalam acara sukan renang...
oppss... bukan laa... :) dalam pelajaran instrumen kompang :)
sangat2 best... paluan kompang uhh.. memang tak dapat nak cakap la..
sekali palu.. perghh.. puas !
event pon bunyi kompang uh buat aku pening2 lalat sket coz bunyi dye yang memang..
superb !
mule2.. aku ingat xnk join..coz buat ape nk join.. bukan dapat sijil pon.. *terok*
pas tu.. *elah zam zam* suoh aku join..sebab belaja bende nia memang syok gler..
ok fine ! aku join ! oke :)


so.. hari yang dinanti-nanti pon tibe *5-4-2011*, first date dengan kompang..
first date nyer kat padang sekolah.. 
bler cikgu kompang uhh datang ke padang..*cikgu ali* n merupakan warden asrama smka...
 semua buat muke teruja !
memang tak tahan !!
cikgu ali suoh la budak2 yang menempek kat situ tolong amek kompang.. excited3 !
oke ! done la part tu :)


suddenly !
cikgu ali panggil sorang budak nie..*ijat* opss...aku kenal mamat nie..
duduk satu kawasan tempat tinggal an aku n ex-student smka..
papp..pappp..pappp...
mamat nie pandai maen kompang ! tipu laaa.... suke :) haha !
dengar dye maen kompang.. pergghhh.. gler teruja katak la !
haha :)


so ! aku dah reti laa jugak maen kompang siket2..
tapi bile dengar yang dah pandai uhh maen kompang !
semangat uh membara-bara ! haha :)




the other welcome to the club is..
especially for my dear friend *ezat rahaman an akmal aznan*
tahniah ! sebab awak berdua dah masok dalam kelas tusyen :)
so ! pas nie kite belaja same2 ek :)
same-same oke ! :)
sayank korunk tight2 laa ! :)




assalamualaikum 
peace be upon to you :)


























Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Sunday, 3 April 2011

demam :(


assalamualaikum :) sehat ??
well done.. sebab awak sehat..
awak.. saya demam...
 uhuk..uhuk..
*sejak bile pake awak saya nie ?? tuka3.. *
taraa..ultraman tarooo.. :)

balik ke jalan yang nyata.. aku pon tak tau.. dari mana berjangkit demam nie...
haa... aku tau...
semalam aku keluar dengan mereka-mereka...
one of them *aizat rahaman r ezat rahaman* demam...
aku duduk depan dye... memang laa....
to ezat rahaman : ' yang ko pegi bersin depan aku semalam kenapa ? see... aku dah berjangkit dengan 
saket ko yang xseberapa tuu..cmne nie ?? aku nk sue ko !! tak.. aku nk ko bayar ganti rugi...'
tapi..yang sebenar-benarnye...
 ezat rahaman mana ade bersin depan aku pon... saja buat onar.. *sorry ezat rahaman.. haha! *

aku demam pon maybe sebab cuaca kot.. malaysia sekarang kan so hot ! pas2 tibe2 je hujan..
n maybe sebab stress dengan kerja sekolah yang tak pernah nak abes..
tambah lagi dengan folio yang semakin berlambak dan menimbun...
memang berat laa otak nie...
nak kena ingat tu..nie..tuu...niee... +_+

dan antara faktor-faktor yang menyebabkan remaja lari dari rumah ialah...
ehh.. silap3.. termasuk keja sekolah pulak... 
see... otak dah penuh dengan keja... tapi xpe.. aku suka.. ade laa gaya macam budak nk PMR ..
hee.. :)

haa..faktor laen an... :
maybe jgak coz minggu nie.. minggu orang demam kot... 

1 - my along *hye.. puan intan*
2 - ezat rahaman *u juzt mention him 8mins ago..*
3 - my neighbour cat *tompok*
4 - my wimax *modem*

camne aku bole tau si wimax tu demam.. :
semalam @ sabtu... malam tu..lebay kurang jam 8.35 malam...
aku nk online... aku cucuk laa dye kt lubang tuu...
mula2 merah..pas2 biru..tunggu kejap..merah blek..
aikk...aku xbaya ke ?? opss..daddy xbaya ke ??
rasa nye baru semalam baya... resit dye masih merah lagi.. haha!!
after a few minutes .... aku dah siap minum n membuang mana yang ptot...
si wimax mula berkedip2 biru..
yeaaa !!! dh setengah jam aku online... 
TIBE-TIBE
aku dapat satu buzz* by sape nk tau ??
by si wimax yang warne hitam dihiasi bear yang comel nie..
terkejot berok lagi katak aku time uhh...
dye buzz.. aku buzz laa balek an..
pas tu dye type..
' boss... saya xberapa nak sehat laa hari nie... saya nk mintak mc.. tapi boss dh seminggu 
xonline..sian pulak.. jadi saya kasi jugak online.. '
' laa...wimax nie.. nape xcakap awal2.. saya boleh je xonline.. nty awak melarat macam mana ??
awak bole xtahan ke nie ?? dh pegi klinik ke belom ?? nk saya bwak kan ??
' xpe boss.. saya boleh tahan lagi.. saya dh makan ubat td.. cuma saya nk minx
kebenaran untuk rehat pukul 11 malam kank.. bole boss ?? n saya dh pegi
klinik td.. wimax jiran sebelah dh bwak kan '
' kalau macam tuu.. saya benar kan.. pukul 11 nty awak boleh rehat.. sambung lah kerja awak..
saya xbeban kan awak... '
' terima kaseh boss.. sayank boss :) '
lepas tuu.. wimax pon senyap.. xpe laa... dye tengah keje tu..
aku bia an.. n tepat pukul 11 malam.. aku offline untuk bagi laluan si wimax kesayangan rehat..
to wimax : terima kaseh sebab bagi kejasama semalam.. saya naek an gaji awak :)

okey.. sampai nie je laa kot.. aku nak gosok baju..
pas tu..kite tido !! esok sekolahh.. rase cm nk minx mc jer...
kpale bdenyut semacam.. belakang cm kne tumbuk...
haishhh.. xpe3..
saket tu ann menghapus dose2 kecil.. insya'allah.. :)

asssalamualaikum 
peace be upon to you
:)





Good Luck to all PMR and SPM candidates :)