FOLLOWERS :)

Saturday, 31 December 2011

hye. :)

Assalamualaikum.


Aku takde idea untuk entry kali ni tapi aku terase macam nak menulis. Pasal ape yang aku nak tulis pun aku tak tau, yang pasti aku nak menulis.
Hai.. okay, aku blurr. Ape khabar? Sihat? Alhamdulillah. :)



Assalamualaikum 2012. Let's work together. Kita saling menyenangkan, saling menyusahkan, saling menyayangi, saling mencintai, saling menghormati, saling menggembirakan dan saling memberi kesenangan pada orang lain. :)

2012 --->

~ Aku dah masuk form 4, time to honeymoon? Honeymoon kau laa? Ni la mase nak sesuai kan diri dengan keadaan baru. Persekitaran baru, subjek baru. I nak amik science. Doakan saya okay.
~ Mom ask masuk asrama, aku dah cerita kat entry sebelum nie kan. Kalau jadi aku masuk asrama, makin bersawang laa blog nie. Sian dia.
~ No more love. Katakan tidak kepada CINTA! Aku bahagia bergerak solo, memang ade jugak hati yang aku nak kene jage tapi secermat aku jage hati si dia. Aku pun tak perlu nak bebankan otak aku, boleh kurang satu masalah, kan? 
~ Keluarga dan sahabat aku akan diutamakan dan tetap dekat tampat teratas dalam CARTA HATI aku. Najwa Latif dah keluar.....
~ Aku kena hilangkan ketagih online aku. Kena belajar bile onn je lappy, tangan tak nak tekan goggle. I have to. :) Insya'Allah.

Doakan aku. :)






Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Friday, 30 December 2011

Happy New Year.

Assalamualaikum.


Pertama-tama sekali, aku nak ucapkan tahniah dekat semua student PMR batch 96'. Apa pun result yang kita dapat, kita kene bersyukur kan. Kalau yang dapat apa yang korang nak, congrats giler! Tapi yang tak dapat tuh, jangan sedih-2 okay. SPM nanti balas dendam. Balas puas-2. :)


I just wanna share. I got.......... *bunyi dram* ade laaa..... :P
Mane boleh kasi tahu, rahsia tersembunyi, tersemat dalam otak. Hahaha.
I dapat ucapan tahniah dari parents, siblings, cikgu, kengkawan, jiran, kawan mak, kawan ayah, pengurus kat pejabat Felda. Dah dapat agak kan? Okay, aku bukan nak belagak tau. Aku cume nak share. Sharing is caring kan. SPM balas dendam. Ingat tuh. Pak cik aku kate, result nie aku balas dendam UPSR dulu, sebab UPSR aku kan result -.-''


Sudah-2, benda dah lepas. Cume sekarang nie, aku sangat berdebar nak masuk tahun baru sebab parents aku nak hantar aku pergi sekolah asrama, ditambah pulak result aku yang boleh tahan. Memang kaw-2 laa dorang nak hantar aku masok asrama. Arghhh, aku tak nak sebenar nya, tapi pikir-2 balik, okay jugak, dapat aku jauhkan sikit diri aku dari mamat tuh. Heeeeee.... Dapat jugak aku belaja berdikari.


Aku dah ade twitter, do follow me okay. twitter.com/hazwaniazyan. Promote kejap. HewHew. Ape lagi ek? Aku dah kering idea nie. Hahaha. Haaaa, sebenarnye aku nak mintak maaf dengan belog aku yang sore nie, sian dia, dah bersawang ye. *tiup sawang* Aku bukan tak nak update, cuma tak ada idea dan kering idea umpama tanah yang kering kontang kat padang pasir tu. *melampau*


Ape-2 pun, hari ni hari Jumaat, esok Sabtu. Lusa dah tahun baru. Insya'Allah aku sempat nak masuk tahun baru. Amin. 2/1/2012 hari Isnin, 2/1/2012 hari Selasa, jengjengjeng 3/1/2012 hari Rabu. Okay! Sekolah start. What? Sekejap nye cuti, nak tambah cuti lagi sebulan boleh tak? Hahaha. Eksaited nak masuk sekolah, bukan nak belajar tapi sebab nak jumpe kawan-2 lama. Rindu kau tau! Rindu sangat-2. :')


Barang sekolah dah beli? Tanye laa gua dah beli ke belum. Kfinee tak nak tanye. Takpe, nak cite gak. :P Baju sekolah aku dah hantar dekat tukang jahit, kain je aku nak selongkar balik almari, mom suruh pakai barang lama dulu, dah 2,3 bulan nanti kalau still tak dapat surat, baru buat baju putih lagi. Tudung, angah buat. Beg? Macam pakai tahun lepas punye lagi je. Takpe, nanti pau akak belikan yang baru. HewHew. Pencil case, pakai yang lame punye sebab baru beli mase nak exam hari tuh, dah laa besar gedabak. Aku pun tak tau nak isi ape nanti. Padan muke, beli lagi besauu-2. Haaa, kasut? Kasut pun aku tak beli lagi. Beli esok kot. Kotttttttt.....


Haaa, ade lagi satu cerita. Banyak pulak bende yang aku nak taip, tadi punye laa kering. Haha. Abang aku nak pindah. Abang aku dah kahwin, ade anak sorang. Wife dia kerja kat Kolumpor, abang aku duduk kat sini dengan aku, anak dorang plak kat Terengganu. WOW! Jadi, dia dengan wife dia akan berhijrah ke Terengganu follow anak dorang sebab dorang dah pun dapat kerja kat sane. But, aku yang sedih kat sini. Well, abang satu-satunye, dah laa dia tak pernah jauh sangat dari aku lama-2. Sedih wooo. Takpe-2, dia nak jugak duduk same-2 dengan wife and anak dia. :)


Akhir sekali, macam dah buat karangan plak. Haaa, tulisan aku dah buruk sebab lame tak menulis. Nak menulis pun kaku. Hahaha. Aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru. *bungeapibungeapi* Semoga Tahun 2012 lebih baik dari tahun 2011. Aku nak mintak maaf, kot-2 sepanjang penulisan aku nie, aku ade meng-annoy-kan korang ke, terase ke, mencik doe cmnik ke, ape je laa. Sorry bebeh. Manusia. :) Saya mengakhiri tahun 2011 saya sebagai gadis yang menanti pinangan. *single laa ngok!* Hahaha.


Love :)


*entry tidak bergambar, gambar kat lappy satu lagi. akak rembat bawak kolej. wuuu.*


Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Tuesday, 13 December 2011

aku sedang meniti kebahagiaan

Assalamualaikum...


Tajuk entri aku, BM betul, haha, tapi betul laa kan, memang aku tengah meniti kebahagiaan punn.. HAHA. 


I tengah senyum manis. 

Who says single tak bahagia, menderita? I bahagia je. Takde lah bahagia sangat, tapi takde lah sampai mandi tak basah, makan tak kenyang. Rase macam nak bunuh diri, pencilkan diri la. DAMN ! Jangan jadi gadis yang bila bercinta, bagi semua dekat boyfie dorang, sebab bila boyfie korang pergi, korang dah takde ape-ape. Korang akan jadi gadis yang paling kesian.

Aku akui lah kan, sejak aku single nie, banyak yang aku kongsi dengan kakak-2 aku sebab dorang pun masih menyingle. Dorang jadi makin paham aku, kakak aku yang sorang tuh langsung tak pakse aku. Bile aku duduk dalam bilik sorang-2, dye macam tau-2 je aku tengah layan perasaan, tapi tu semua mase hari first putus laa. Sekarang TIDAK lagi. :)

Ibu aku pulak, dah start tak sebut aizat, aizat, aizat, sayang IBU ! :)
Kredit aku pulak semakin save, kredit aku banyak diperuntukkan untuk msg ibu aku yang tengah keje. Hee. Syok ape msg dengan ibu. Tak sangke ibu aku sangat pandai ber'short form'. Up to dated you know... HAHA. Dah pandai send msg rindu, rindu, rindu dekat ibu aku. ILY dengan IMY khas untuk ibu dengan ayah aku yang tengah keje je. :) Selalu rase bengang bile ex- lambat balas msg. Now, bengang nape ibu lambat balas, laju-2 kol.. ' Adik, ibu tengah keje laa. ' Ehh, hee. :D Kadang-2 nangis sebab rindu kat ibu. Ibu aku tengah kursus, sebab tu aku mereng nie. Well, anak bongsu katekaw..

Abel pun banyak tolong aku. Abel is my sayanggg. Dye banyak gile tolong aku. :) Tolong layan gile aku. Tolong layan aku bile aku bosan. Tolong hilangkan rindu aku dekat ex-. Tolong jadi kawan aku. Tolong jadi kawan IM aku bile aku online. Tolong aku dalam semua hal. Tolong bagi nasihat. Tolong sayang aku. Tolong IM ILY setiap kali nak offline. Tolong type :* bile aku nak off. Tolong cakap Aku Sayang Kau also setiap kali both nak offline. Serius, aku jadi rindu dengan sayang kat Abel pulak. Walaupun ade jugak yang batu api kan aku dengan ex- but Abel still sebelah aku and says ' biarkan je, dorang bukan tau ape-2 pun.. ' Thanx sayangggsss.. Love youu ketat-2 laahh. :)

I'm dying if my family and my friends takde kat sebelah I, not dying bile boyfie I takde kat sebelah. :)


Love.. :)



Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Wednesday, 7 December 2011

can I cry ?

assalamualaikum..



okay. aku seorang gadis yang strong ! no matter what, aku boleh lalui dengan smile. event, fake smile. :') smile with tears. believe in myself ! I can ! 


Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

wordless wednesday

assalamualaikum. :/



Selena Gomez, let's nangis together. Love kalau awak nanges sekali. :')


Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Monday, 28 November 2011

langkawi is awesome !

assalamualaikum..


ouh. unik nya, unik nya, singapura. ehh. ouh. unik nya, unik nya, langkawi. :) huahuahua.
jeles laa.. jeles laa.. suke-mak-nyah !
malas nak intro panjang-panjang. mood tengah teruja lagi nie. nak pegi lagi ! sedey pegi sekejap je. 3 hari 2 malam tuh sekejap tau. tak puas tau ! dapat pegi lame-lame. 14 hari 13 malam lagi best ! terbaekkk...


okay. aku pegi dengan mak aku, ayah, angah, akak, along dengan abang long. also-also si kenit bername dina, anak sedare aku woo.. sampai sane, lepak rumah mak cik aku. dah tengah hari siket baru naek feri. aku naek feri okay je. kakak aku mabuk laut wooo.. huahuahua. ade sorang awek yang dudok sebelah aku pon mabuk woo... sekejap-sekejap makan asam, naseb baek aku tak mabok wooo.. * asal aku banyak sangat wooo nieh ? *


btw, langkawi is ohsem ! beach boy is gojes ! huahuahua. 


cik dina yang gojes ! 


aku tido dalam feri tuh. huahuahua. jadi aku takde lah menyaksikan keindahan alam, panorama, kejadah sume tuh. * skema. skema. *
seda, seda je. dah sampai. ehh ? dah sampai. huarghhhh.. menggeliat. burok perangai.
aku jumpe Hatta Dolmat wooo.. punye klon versi pompuan. sebijik mcm Hatta ghupe dye. nak mintak otogerap, tapi malu. gile hape ! huahuahua.


i love bibir itik. 

burok perangai. makan cenggitu..

anak dara tunggu pinangan.

okayy finee.. lutot aku bengkok sebelah.

gua malas nak edit tambah lighting. huaa...

lantak laa. huaa..

orang kate langkawi punye makanan mahal. aku tengok same je. sedap pon sedap. tapi memang sedap woo... seafood dye best wooo.. tepi laut wooo.. sambil hirup angin pantai wooo.. woooo.. huahuahua.

gojes nyer gua. * gedik *

did you see my tudong terbang-terbang.

women zone.. along pake baju kurung. mak budak betol..

ekspresi ape tuh bapak ?

aku tengah minum tau. tuh muke macam minah senget kejap. hii.

mwehehehe. gamba den takde. :)

nak tangkap gamba beach boy tapi. huahuahua.
tapi kan, mase aku tengah mandi kan, ade satu mamat omputeh datang naek jet ski jumpe beach boy tuh. ghupe-ghupe nyer kan, jet ski dye dah habes minyak. tapi kawan dye ade tetinggal kat satu pulau tuh. kire nyer, dorang dah pegi jaoh giler laa..
beach boy tuh marah, tapi yang paling tak tahan kan. dye tanye soalan kat omputeh tuh.
aku dengar pun kelakar, dye tanye. ' you go there what for ? ' huaaaa...
choii.. grammar hampeh ! then dye kate, ' you give me big trouble. ' okayy siket laa.. omputeh tuh teros buat muke toyee.. padan muke ! degil sangat.. hamekk...
wahai beach boy yang berseluar hawaiii, muke ala-ala Titus Bonaii, belaja lah cakap omputeh betol-betol yer...

btw, ohsem ! nanti kite holiday lagi.. I <3 LANGKAWI.

meet in the other episodes. :)





Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Wednesday, 23 November 2011

-_-

assalamualaikum...

kalo lepas neyh, aku gune font nie oke tak ?
itu je. bye..

meet in other eps. :)

Good Luck to all PMR and SPM candidates :)