FOLLOWERS :)

Monday, 28 November 2011

langkawi is awesome !

assalamualaikum..


ouh. unik nya, unik nya, singapura. ehh. ouh. unik nya, unik nya, langkawi. :) huahuahua.
jeles laa.. jeles laa.. suke-mak-nyah !
malas nak intro panjang-panjang. mood tengah teruja lagi nie. nak pegi lagi ! sedey pegi sekejap je. 3 hari 2 malam tuh sekejap tau. tak puas tau ! dapat pegi lame-lame. 14 hari 13 malam lagi best ! terbaekkk...


okay. aku pegi dengan mak aku, ayah, angah, akak, along dengan abang long. also-also si kenit bername dina, anak sedare aku woo.. sampai sane, lepak rumah mak cik aku. dah tengah hari siket baru naek feri. aku naek feri okay je. kakak aku mabuk laut wooo.. huahuahua. ade sorang awek yang dudok sebelah aku pon mabuk woo... sekejap-sekejap makan asam, naseb baek aku tak mabok wooo.. * asal aku banyak sangat wooo nieh ? *


btw, langkawi is ohsem ! beach boy is gojes ! huahuahua. 


cik dina yang gojes ! 


aku tido dalam feri tuh. huahuahua. jadi aku takde lah menyaksikan keindahan alam, panorama, kejadah sume tuh. * skema. skema. *
seda, seda je. dah sampai. ehh ? dah sampai. huarghhhh.. menggeliat. burok perangai.
aku jumpe Hatta Dolmat wooo.. punye klon versi pompuan. sebijik mcm Hatta ghupe dye. nak mintak otogerap, tapi malu. gile hape ! huahuahua.


i love bibir itik. 

burok perangai. makan cenggitu..

anak dara tunggu pinangan.

okayy finee.. lutot aku bengkok sebelah.

gua malas nak edit tambah lighting. huaa...

lantak laa. huaa..

orang kate langkawi punye makanan mahal. aku tengok same je. sedap pon sedap. tapi memang sedap woo... seafood dye best wooo.. tepi laut wooo.. sambil hirup angin pantai wooo.. woooo.. huahuahua.

gojes nyer gua. * gedik *

did you see my tudong terbang-terbang.

women zone.. along pake baju kurung. mak budak betol..

ekspresi ape tuh bapak ?

aku tengah minum tau. tuh muke macam minah senget kejap. hii.

mwehehehe. gamba den takde. :)

nak tangkap gamba beach boy tapi. huahuahua.
tapi kan, mase aku tengah mandi kan, ade satu mamat omputeh datang naek jet ski jumpe beach boy tuh. ghupe-ghupe nyer kan, jet ski dye dah habes minyak. tapi kawan dye ade tetinggal kat satu pulau tuh. kire nyer, dorang dah pegi jaoh giler laa..
beach boy tuh marah, tapi yang paling tak tahan kan. dye tanye soalan kat omputeh tuh.
aku dengar pun kelakar, dye tanye. ' you go there what for ? ' huaaaa...
choii.. grammar hampeh ! then dye kate, ' you give me big trouble. ' okayy siket laa.. omputeh tuh teros buat muke toyee.. padan muke ! degil sangat.. hamekk...
wahai beach boy yang berseluar hawaiii, muke ala-ala Titus Bonaii, belaja lah cakap omputeh betol-betol yer...

btw, ohsem ! nanti kite holiday lagi.. I <3 LANGKAWI.

meet in the other episodes. :)





Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Wednesday, 23 November 2011

-_-

assalamualaikum...

kalo lepas neyh, aku gune font nie oke tak ?
itu je. bye..

meet in other eps. :)

Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Tuesday, 22 November 2011

wordless wednesday :)

assalamualaikum....



but i love my parents.. ^_^

meet in other episode. :)
Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Monday, 21 November 2011

aummm ! aummm !

assalamualaikum.....





lawa kan gambar tuh ? haha !! tahniah untuk player malaysia sebab bawak balek emas.. ape orang kate 
' ibu pingat emas ' tuh.. ^_^  alhamdulillah.

gerun giler tengok bola semalam. tengok dekat rumah je pun, tapi feeling dye.. macam tengok dekat stadium wooo... abang aku pon tengok dekat rumah sekali.. menjerit sakan sampai kering tekak mamat tuh.. haha !
semua update status dekat faceback pasal bola.. full bolaa.. bolaa.. bolaa. best giler !


aku tengok semalam pon, event pon tengok kat rumah je.. dah bedebo-debo tau.. kalau duduk dekat stadium tuh lagi laa.. mau tak senang duduk kot.. lagi-lagi time penalti tuh, heartbeat aku mau 120 km/jam kot.. haha !
semua orang salah kan Fakri Saarani sebab dye tak dapat sumbat bola dalam gawang. sian pulak aku tengok dia. orang sume dok ngumpat pasal dye. dorang tuh ntah pape nta, at least Fakri Saarani dah tunjukkan effort dye untuk menang. nak dibandingkan orang yang dok cakap-cakap tuh.. komplen je tau.

lepas tuh, geram pulak aku dekat warga-warga indonesia yang tengok bola kat stadium sana tuh. paling aku bengang time Khairul Fahmi terbolos kan bola masa penalti. orang indonesia semua dok sebok ' buuuuuuu... '
sabo je lah.. last-lat, masa Baddrol Bakhtiar gol kan. bola masok gawang. semua terdiam. shhhh ! yang tak tahan nyer. player-player kat belakang dah ready nak lari kt Baddrol Bakhtiar. lepas semua terdiam. GOL !!!! aku dekat rumah dengan kakak dengan abang aku siap melompat-lompat wooo... abang aku teros kol kawan dye. aku teros update status. kakak aku pon teros berlari ke lappy. haha ! tapi yang paling laaa tak tahan kan,, aku dengan kakak aku tengok bola time penalti tuh macam tengok cite hantu yang tahap seram 100/100. haha ! siap pegang domoni lagi. tak nak tengok tapi nak tengok. rasa macam ade kupu-kupu terbang dalam perot pun ade.. haha ! >_<

tapi yang pasti.. lepas aku tengok game sukan sea nie. baru lah aku kenal siapa Baddrol Bakhtiar, Fakri Saarani, Nazmi Faiz Mansor, Izzaq Faris Ramlan. sebelum nie aku kenal Khairul Fahmci Che Mat je. haha ! <3

saje nak kasi korang tensen tengok status aku
semalam. bola je. haha !

btw. SAYA BANGGA JADI ANAK MALAYSIA. 


jumpe lagi nanty. :)

























Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Saturday, 19 November 2011

dalam dilema. :')

assalamualaikum.


malaysia baru menang semi-final lawan myanmar. alhamdulillah. dan player malaysia insya'allah akan jumpe dengan indonesia on 21/11/2011.
oleh disebabkan game nie petang. laju-laju solat asar. mandi siap-siap. makan awal-awal. pukol 5 petang dah tepacak depan tv pegang menatang hitam. *remote tv*
aku ada abang.. tapi abang aku lebey memilih tengok bola di mamaking daripada temankan aku dekat rumah.. kuang hampeh ! ayah aku tak minat bola.. sedeyyy ! naseb baek ade kakak aku yang bermurah hati nak bersorak sekali dengan aku.. ^_^


okayy.. korang mesti tengok punye kan ? so, aku cume nak gitau. minit ahmad fakri saarani. *yang baru masok dalam list boyfriend aku. annoying. haha* mane ade pape. haha ! cume rumah aku bergeme kejap laa. sebab aku dengan kakak aku berpadu suare kejap. boleh masok kelas vokal hazami tau kami nieh. ^_^


kalau korang tengok balek tajok entry aku kan ? dalam dilema. :') ape kejadah haremmm budak nieh buat tajok entry lagu nieh. actually... *choii... haha!* 
aku dalam dilema antare nak pilih.. khairul fahmi che mat..


goggle. 

atau izzaq faris ramlan..

goggle

atau saja ahmad fakri saraani...

goggle.

mungkin sahaja.. kapten kita, badrol bakhtiar..

goggle.. 
tapi kenape gambar si badrol nie macam besar je. nak aku pilih dye kot.
haha !

gatal melampau aku nieh.. gatal tahap petala kelapan dah nieh.. haha ! 
tapi aku bagi semangat tau. cube dorang tau, ade orang minat kat dorang. tak ke dorang kembang kempis je masa nak maen nanty. dan nanty. dorang mesti tepiki dalam otak. ' kalau team aku kalah. malu laa. aku kene buat gol nieh atau aku kene defent dari lawan masok gol aku nieh. ' betol tak ? kuii~~
tapi, dorang tak dapat challenge aizat aku. haha ! 

btw, mase game tadi kan.. badrol bakhtiar kan dapat 2 kad kuning. pengulas sukan tuh cakap badrol dah tak boleh maen dah. choii.. rase down kejap ! rase macam feeling-feeling time safiq rahim kene layang kad merah time game dengan singapore. sedeyyyyyyy !!
tapi. ade lagi tapi... badrol bakhtiar dapat jugak maen. sebab kad kuning yang first tuh tidak dikira. 
suka-mak-nyah ! 

ahh.. sudah ! sampai di sini sahaja aku mengarot pasal bolaaa... 
semoga team malaysia menang ! insya'allah. :)

jumpe lagi nanty. :)







Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Friday, 18 November 2011

gonna miss you so much. :')

assalamualaikum. ^_^

siapa suke summer holiday ? angkat tangan.... macam aku nampak je. **blink..
meh. aku nak gitau. aku suke summer holiday ke tak. nak bace. bace ! tak nak bace ? tu, pegi tekan button pangkah kat belah atas tang tab korang tuh. -__-

i love cuti sekolah, **same lah kan dengan summer holiday. ^_^
tapi. *ade lagi tapi tuh. tak bersyukor dapat cuti langsong.* ehh, aku bersyukor laa.
who say aku tak bersyukor ? aku bersyukor laa... cume, aku rasa..
gonna miss my heart so much la.
haha ! korang pon kan. tipu la kalo tak rindu kan ? kan ? ^_^
sedey tau. cehh ! macam pergi mati je. haha ! **intro bosan. otak tengah bioll baru lepas bangun tido. haha !


ape aku nak storyy molly dekat korang nieh ek ? haaa ! ape ek ?
meh laa aku cite. macam biase. nak bace. bace ! tak nak ? paham-paham sendiri lah ye. ^_^
macam biase, aku pergi sekolah. tapi bangun lambat weyhh.. pukol 6.40 baru aku tejage. macam pelesit laa aku mandi, solat, pake baju. sume lah.. tengok-tengok jam dah pukol 7 lebey. bas pon passed away macam tuh je. haha ! bas pon blah macam tuh je. teros laju-laju pegi kat ayah. ' ayahh...... tolong hantar wani. ' **wink.. ' hmm.. cepat. ' haha ! thanx ayah. sayang ayah ketat-ketat laa. ^_^


sampai sekolah. dorang sume dah pakat-pakat duduk kat dataran pegang yassin. **sekolah aku memang hari jumaat bace yassin. bagos kan ? thumsb up !** aku pulak lambat sampai kan. nak amek ke tak nak ? nak amek. kotak yang letak yassin tuh ade kat pentas. malu weyhh.. haa. kongsi dengan sarah je laa. thanx sarah aini. lepas tu, ade ke patut cikgu suroh kami yang ramai-ramai nie pegi cabot semalu kat padang. takpe. takpe. amal jariah. haha ! tapi kan. tukang kebun kan ade. ouh, lupe. tukang kebun tu amek cuti. malu sebab team garuda kalah malu semalam. haha ! kejam.
malas laa nak cite panjang-panjang. nanti korang bosan sebab entry berjele-jele macam utusan raja.
cume. aku rehat tadi dengan heart. haha ! first time pergi rehat same-same lepas 3 tahun sekolah same. 
haha ! kelakar sunggoh. semoga summer holiday korunk best-best belaka. tapi jangan sampai bukak sekolah nanti bebalot sane, bebalot sini sudahh yerr. :)


sekeping je. ^_^

jumpe lagi nanty. :)


p/s : kakak aku gelakkan aku sebab aku letak kat header tuh 'belog' bukan blog. dye kate aku tak reti eja. tapi aku reti eja tau. saje je. tunjuk kelainan siket. haha ! 






Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Thursday, 17 November 2011

dating with love.

assalamualaikum. malam.


petang tadi kan. hujan lebat giler. dari pukul 3 sampai pukul 7. memang best main hujan. esok gerenti demam. ^_^. then, esok tak payah pegi sekolah. no ! kene pergi jugak. esok last day. mane kan tau lepas nie dah tak sempat nak jumpe lagi. kan ? =.='


kita berbalik-balik kepada tajuk entry. *asal ayat skem sangat nieh* dating with love. aku bukan dating dengan boyfie tau. aku dating dengan girlfie aku tp ade jugak sesat dua pisang. aku tak plan pon nak keluar dengan dorang. cume kawan aku yang sorang nieh, dye gitau aku. dye nak pegi pekan. nak beli gitar. tehn, aku cakap lah. ' singgah lah kat easy cafe. boleh lepaking dulu. dye setuju. aku apa agi, cepat-cepat contact yang laen. confirm kan. set mase. lepak ! haha. 


nak cuci mata yang dah beselaput dengan habuk tu ? meh sini. tengok nie.


haruslah dimulakan dengan owner blog kan ? ^_^

sarah aini. nabila aziz. aida athirah. azie lyna. hana farhana. then, ade dua pisang sesat. keyrol akmal. khahar batu bara. 

satu blurr. satu lagi separoh. haha ! ;)

aku order noodles spicy prawn. *menyesal ku akui tak terima cintamu* xsedap.. -__- terus laju-laju panggil abang waiter tu order yang laen. aku order chicken chop. sedap !!! ^_^  suke. ;) 

tapi tak sempat nak snap. haha ! 

tak tau nak letak caption ape. korang tengok lah ye. *_*





















kita akhiri dengan bil ye. cehh ! nak menunjuk lah konon. lukut sekali. bukan nak tunjuk-tunjuk tau. tapi nak gitau, betape bebaloi nyer korang lepaking dekat eqsy cafe nieh. ;)



tapi kan, abang waiter tuh comel. aku requested nak snap gambar dye. spontan aku cakap. ' abang ! senyum. ' then dye cakap. ' haa ? tak mo lah. ' sengih ! comel !!! aku pon. yang bengap sangat requested bukan-bukan mengapa ?! haha ! 

kan hujan kan. macam korang tau je kat sini hujan. disebabkan hujan sampai lewat petang. nak tak nak kitorang kene redah jugak. best mandi hujan ! sampai rumah. tebongkang ! kenyang dan pening kepalak. ;)
dah la malam nyer ade game malaysia dengan indonesia. *sukan sea* tapi tak ape, demi mu untuk malaysia tercinta. sanggup ku tonton bola dalam keadaan besekelubong dalam selimut sambil makan biskut tiger cicah teh panas. *karat 14*. ;)

ape-ape pon. tahniah buat team malaysia yang berjaye kalahkan indonesia 1-0. oke la tuh kan. ^_^ 
nanti ade game lagi. maen lagi superb ye. sayangss korunk ! ;D

jumpe lagi nanty ;)



















Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

Wednesday, 16 November 2011

good luck sayanggss. :D



assalamualaikum. 


malaysia dah menang banyak pingat dalam sukan sea kan. bangga saya. sebenarnya, malaysia target berape emas ? konpius aku. kejap kate 9, kawan aku kate pulak, puloh-puloh. berape sebenarnye ??? 
nak kate 9, malaysia memang dah dapat 9 pon kan. dah boleh bangga lah kan ? yang aku pelik kan, nape indonesia dapat banyak sangat medal ? ada game yang indonesia masok tapi malaysia tak masok ke ? kenapa macam tuh pulak ? boleh ye ? # jahil siket bab sukan-sukan nieh. kalo tanye pasal sinetron ke. pasal greyson chance ke. boleh la aku jawab. haha ! 


opss ! aku dah menyimpang sebenar nye nieh. sebenar nye aku nak ucap good luck untok adik sdare aku yang bakal amek result upsr esok. *good luck ek kak ngah ! dapat berape pun tak kesah. sekurang-kurang nye awak dah usahe kan. dah doa. dah usahe. jadi, tinggal tawakal je la. :) tak ape kalau tak dapat 5a, mase pmr nanti boleh usahe lagi. kalau tak dapat 5a okey jugak, boleh teman ibu awak kat rumah. :)*

lagi satu ! blog nieh. dah tukar lagu baru. more catchy dari yang dulu. aku tak tau lah band nieh dekat indonesia macam mane. popular ke tak ? tapi rase nye, tak ramai yang kenal band nieh kat malaysia kan ? haha !

kejap. teringat pulak zaman-zaman aku amek result upsr dulu. -->

bangun awal pagi. pagi-pagi bute aku dah bangun, celik je bijik mate. tekebil-kebil. ' hari nie aku amek result kan ? agak-agak dapat berape lah kan ? *trial aku 3a2b je. aku nie tak ade lah pandai mane pun. tapi aku besyukor je. :)*
lepas bangun. teros amek tuala, excited lah kate kan. mandi. air sikit punye sejuk. menggigil keluar bilek air.
pake baju. then, solat subuh. mintak tenang. semua-semua lah. mana lah aku ingat aku doa ape, dah 3 tahon. haha ! :)
lepas sarapan. ibu aku tanye. dialog antara ibu, aku dengan ayah aku. ( tak silap aku macam nie lah )

ibu : adik rase-rase dapat berape ?
aku : ntah, cikgu kate kalo trial 3, sebenar punye mesti 3.
ayah : ayah tak kisah wani dapat berape, wani dah usahe kan.
aku : dah. dah. ^_^ *buat muke comel.

memang masin lah mulut cikgu aku tuh, memang betul pon aku dapat 3a2b. sebijik macam trial dulu. aku tak bangga dengan result aku. aku malu pun tak. tapi aku bersyukur sangat. sekurang-kurang nye, aku ade jugak a kan. dari tak ade a langsong.
lagi pun, kalo aku dapat 5a, mesti aku kene pakse masok sbp lah, mrsm lah, smka lah. nie result aku tak menepati piawai. haha ! boleh duduk bawah ketiak ibu dengan ayah aku. haha ! :D

jadi. redha dengan ape yang anda dapat, sebab Allah lebih tahu yang tebaik untuk anda. *smile. :)

jom tengok si tudung tweet ! ^_^


jumpe lagi nanty :)
Good Luck to all PMR and SPM candidates :)

i'm back !

asslamualaikum dan selamat petang, ayuahhh !

sumber : goggle


dah lame gile. lame gile. lame banget. lame sangat-sangat lah tak update blog nieh. sian blog nieh.
bukan tak nak update cume.... *lupe password* je.. **sniff
ape nak jadi entah ! passsword blog pon boleh lupe, ketok sikit kepale tuh. ingat kan nak buat blog baru tapi sayank pulok nak biar kan blog nieh kembali bersawang, tersawang dan menyawang. *bm aku a tau. *bangge ! cepuk kali. * then, i'm make a decision. macam keputusan nak kawen je. cehh ! aku gigih jugak laa dok tekan sane, dok tekan sini. tup ! tup ! ade satu password tuh. boleh nyah ! suke-mak-nyah ! 

alhamdulillah. kite kena bersyukur kan. jangan tak bersyukur pulak. ^_^
oleh demikian, aku akan kembali aktif berbelog. sampai lah akhir tahun. >_<

jumpe lagi nanty ;)



Good Luck to all PMR and SPM candidates :)